Stockholm 1-4 Oktober 2018

Söndag den 30 September åkte jag iväg till Stockholm med nattåget för att fota och roa mig med att umgås med vänner, shoppa, lyssna på musik, besöka olika museum, besöka restauranger och barer under fyra dagar.
Under Måndagen då jag hade kommit fram till Stockholm så, började jag med att checka in på hotellet: Best western & hotel som ligger centralt vid Hötorget.
Hotellet där jag bodde har inte så stora rum men fräscha, bra priser, jättegod mat, personalen är jättetrevliga, ger bra service och de sociala ytorna på hotellet är mysiga och stora.
Efter att jag hade checkat in drog jag ut på stan och tog en fika på ett mysigt och trevligt café & bar som ligger vid stortorget i gamla stan som heter Misteln innan jag skulle fara och luncha med min kusin. Misteln har jättegott fika, trevlig personal och bra priser.
På Misteln åt jag tårta med grädde och drack en kopp te innan jag skulle fara och äta lunch med min kusin på en Italiensk restaurang som heter Michelangelo.
Under resten av dagen efter att jag och min kusin hade skilts åt så drog och fotade på stan innan jag drog på gallerian och shoppade lös när de museum som jag ville besöka var stängda just den dagen. När jag shoppade så köpte jag en jacka, öronhängen, bälte, ett snyggt märkesarmband i trä och pärlor som har märket Snö etc.

På kvällen drog jag ut och besökte en bar som heter Wirström för att lyssna på live musik och åh vad roligt man hade det. Man började prata med två engelskmän och sen en anonym stockholmare. I Stockholm kan man alltid dra ut själv och man har alltid lika roligt för det när, man har alltid har någon att surra med.Tisdag:
Under den dagen var jag och besökte jag medeltidsmuseet.
Museet råder jag alla att besöka någon gång när man är i Stockholm. När man besöker museet så är det ett mycket trevligt museum med fritt inträde. De har dessutom otroligt mycket historiska grejer där och har också återberättat mycket av Stockholms historia på ett levande sätt.

 

Under kvällen var jag förbi en restaurang som heter Ristorante Da Peppe för att äta mat och då åt jag entrecoté, potatis med rödvinssky och drack ett glas vin innan jag skulle dra iväg på några krogar.
De krogar jag var på var på Stampen och sedan efter att man hade varit där ett tag så drog jag iväg till på Sjätte tunnan och tog en öl. Sedan gick jag vidare till en krog som heter Crazy horse som ligger vid Hötorget, vilket var en jättehärlig och kul kväll.
Under Onsdagen hade jag sovmorgon och tog jag en promenad till Vasamuseet för att uppleva stan närmare och passade också på att fota. På museum kan man vara i flera timmar och låta tiden gå hur länge som helst och på Vasa museet finns det den berömda Vasa skeppet. Vasa museet är också ett museum jag kan råda om att besöka när, det är så underbart att se det stora skeppet, läsa om dess historia, hur människor levde och mycket annat.
På kvällen var jag och åt på Michelangelo för att äta mat och sen besökte jag några barer och krogar: Corner bar, Aifur och Sjätte tunnan.


Fotat på: Corner bar

Trappa ner till vikingatidens restaurang: Aifur

Mjöd på Aifur
Nere i Aifurs restaurang 

Fotat då jag var på Sjätte tunnan
Under Torsdagen samma dag som jag skulle åka hem till Gällivare så, var jag bara ute och fotade i gamla stan, åt god mat och tog en fika på Sten Sture café.


Kommentarer