Unbreakable Gällivare

Unbreakable
Fotat på Gunillaskolan, Malmberget
Fotograf: Maria Stoltz
Bandet startades för ca. 8-9 år sedan efter att deras coverband laddes ner som hette: Thats all. 
De musiker som blev kvar ifrån bandet heter Christian Hedenskog och Mats Engström. De hade pratat länge om att starta ett eget band och de utgick då ifrån deras egna idéer. Christian kontaktade dessutom sin granne som spelade gitarr. Grannen sa en dag att han kunde ställa upp att spela
 bas. Christian hade dessutom köpt en rast kur på ca 15 kvadrat där de kunde sitta och diskutera olika idéer tillsammans. Efter en av deras spelningar kom de fram till att de behövde en sångare och Christian kom på ihåg då att det fanns en kille som heter Ulf. Han kom till replokalen efter att de hade kontaktat honom och sedan under tiden de repade tyckte de att det kändes bra.
När de äntligen hade skrivit färdigt en låt, då insåg de dessutom att något saknades. De kontaktade då yttligare en kille som heter Jonny som hade följt dem ett tag på Facebook. Jonny började repa med dem efter att han hade tackat ja till att spela i bandet.
Deras första inspelning hade de i Kiruna hos Tusen toner! och deras andra inspelning gjordes i Luleå.
Nu i dagsläget är de ett band på 5 personer och har mycket olika idéer. Nu har de spelat in 3 skivor som finns dessutom på Spotify och en rockvideo på Youtube.
Låten Mean Man:  https://www.youtube.com/watch?v=bZKPWjL-nTI&feature=share&fbclid=IwAR2_0FprvfQxA8SvIZ8b-MS1JaMxRrBQOd8IX1kYZuxAr_KrbfKBXKffPvo

Låtar på Spotify: 
Rock n roll save my heart: https://open.spotify.com/track/3Sq4Qe5E5dVFakfRqNkvpc 
Follow the rainbow: https://open.spotify.com/track/4gs1xqDUL5iOfsQ8k7GBPu
Living on the adge: https://open.spotify.com/track/2h1OC6f6serc7QUcq1qscP
All the stories: https://open.spotify.com/track/5lDsvFblvCcPGr4Zqq90A2
Hard time:  https://open.spotify.com/track/6byBLPsDCYZa6MIgX2T4Dh
Bilder ifrån deras replokal:

Fotograf: Maria Stoltz


Min personliga åsikt tycker jag att rockbandet är jättebra. Jag fattade tycke om bandet efter att jag och en god vän hade varit och lyssnat på dem på restaurangen Brasseriet i Gällivare. Jag råder alla som läser detta att gå och lyssna på dem. Spelningen vi var på, på restaurangen var jätteroligt, välordnat och välbesökt när vi lyssna och digga till musiken, äta och dricka gott. Jag köpte dessutom tre av deras skivor och en tröja innan jag skulle börja dra mig hemåt. Sedan efter spelningen kontaktade jag Mats Engström och sedan Christian efter att min vän hade gett mig rådet om att skriva om bandet. Med tiden blev vi dessutom vänner och jag beslutade då att skriva om dem. Förutom att jag har skrivit om bandet, har jag också delat med mig av mina egna kontakter inom musik och arrangörer till bandet.

Bilder ifrån spelningen på restaurangen Brasseriet i Gällivare:
Fotograf: Maria Stoltz
Kommentarer