Mobbing och fördomar!

Jag tycker att det är jättefel att människor blir mobbade eller sårade på något sätt bara för att man är sig själv. Det ska inte spela någon roll om vad man har för kultur, religion, etnicitet, ålder, kön och var man kommer ifrån etc. Jag tycker att man ska ha lika mycket förutsättningar och mänskliga rättigheter som alla andra.
Detta är även något som mobbare använder sig av för att såra andra men, det tycker jag är helt fel.
Mobbning är helt oacceptabelt!. Jag tycker att man ska ha rätt att kräva att bli accepterade och behandlad med respekt för den man är oavsett vad.
Ändå är det de vuxna som ska vara som goda förebilder åt yngre. Jag tycker ju att det aldrig ska få förekomma någon mobbing någonstans.

Kort om egna upplevelser:
Jag har upplevt mobbing både som barn och vuxen. Det anser jag många kan relatera om hur vanligt mobbning är i samhället. När många tänker på mobbning då, är det många som tänker på hur det kan se ut i skolan. Men mobbning kan faktiskt pågå mellan vuxna också både privat och i arbetslivet.
Jag blev mobbad under tonåren på grundskolan i Överkalix och som vuxen i arbetslivet samt i privatlivet av utomstående. Det som har påverkat mig mest är de missbrukare och mobbare som har sårat mig under många år pågrund av fördomar när de inte känner en. Det har även förekommit att vissa har varit elaka mot mig när jag inte har gjort som de ville etc. Jag är en person som tar mina beslut och lever efter vad mitt hjärta säger. Jag gör inte saker som människor vill om jag mår dåligt av det.

Innan jag började på allvar att vara kreativ med fotograferingen då, fick vissa personer mig att känna mig inte värd någonting när de mobbade mig och jag hade då dålig självkänsla.
Jag mådde riktigt dåligt just då för stunden men, i efterhand kan jag se på det med andra ögon och nu idagsläget när jag är äldre tycker jag att det är mobbarna som är största felet och borde söka hjälp. Även inse att de hjälper mig samtidigt med att hitta på idéer till olika projekt, bildteman etc.
Jag brukar vända det negativa som människor säger och gör det till något positivt när jag älskar att vara kreativ.
När jag ska till exempel fota spännande bilder då, brukar jag använda mig av jobbiga känslor för att lättare kunna förmedla ett tema i en bild. En bild säger mer än tusen ord och jag är riktigt intresserad av Grafisk kommunikation samt Digitalt skapande i allmänhet.
Jag vill förmedla till er läsare om att ett helt liv av erfarenheter kan ge mycket inspiration till så mycket olika saker och jag använder det när jag fotograferar.

 

Bild 1 med såg. Fotad: Hösten 2016 i Nattavaara.
Bild 2 med dörren. Fotad: Hösten 2016 i Sandträsk på sanatoriumets källare.


Fotad: Hösten 2016 i Nattavaara.

Fotad: Hösten 2016 i Sandträsk.

 

Kommentarer